Hoe lang moet ik wachten?

Ambulant

Wachttijd in weken

Aanmeldingswachttijd

Behandelingswachttijd

Aantal wachtenden
W1

Aantal wachtenden
W2
 De Tender Deventer       6         6 20 5
 De Tender Zwolle       6         6 17 4
 De Tender Twente       6         16 7 7

 

Klinisch

Wachttijd in weken Aanmeldingswachttijd  Behandelingswachttijd
Forence       2         6
FPK       3         6
FPA       2         6
FBW Twente       4         4
FBW IJssel Vecht       3         5

 

Wij doen ons best om zo snel mogelijk te starten met gepaste zorg. Het uitgangspunt is dat u binnen enkele weken terecht kunt voor het eerste gesprek en de behandeling. Voor sommige specifieke behandelingen kan de wachttijd lager zijn. Heeft u vragen tijdens de wachttijd of verergeren uw klachten? Neem dan contact met ons op of vraag uw zorgverzekeraar om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen.

Aanmeldingswachttijd (W1)

Dit is het aantal weken tussen het moment van de aanmelding en het moment dat u voor een eerste intakegesprek/kennismakingsgesprek kunt komen. Deze is niet afhankelijk van waar de patiënt verzekerd is.

Behandelingswachttijd (W2)

Dit is het aantal weken tussen het moment na het eerste intakegesprek/kennismakingsgesprek en de daadwerkelijke opname met bijbehorende behandeling, dan wel de start van uw ambulante poliklinische behandeling. Deze verschilt niet tussen hoofddiagnosegroepen (het psychische probleem waarvoor u behandeld wordt) en is niet afhankelijk van waar de patiënt verzekerd is.

Aanmeldwachttijd (conform NZA)

Aanmeldwachttijd Transfore

Behandelwachttijd (conform NZA)

Behandelwachttijd Transfore

Deze cijfers zijn geactualiseerd per: 3 mei 2023