Geschiedenis

Het ontstaan van Transfore

In 2009 startten stichting Dimence en stichting Oldenkotte met wat eerste verkenningen om te kijken of een samenwerking met elkaar mogelijk was. Stichting Dimence had de wens een forensische divisie te realiseren. Stichting Oldenkotte had de ambitie een niet-vrijblijvende samenwerking met een ggz-instelling aan te gaan. In 2010 hebben beiden de wens om intensief te gaan samenwerken formeel uitgesproken. De samenwerking in zowel de zorg als de ondersteunende processen, is in 2010 verder uitgewerkt en op 11 april 2011 werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Voordelen samenwerking ggz en forensische psychiatrie

Het voordeel van de samenwerking is dat de instellingen gezamenlijk forensisch psychiatrische en specialistische ggz-kennis kunnen delen en ontwikkelen, gezamenlijk opleidingstrajecten kunnen aanbieden en initiatieven kunnen opzetten op het gebied van forensisch psychiatrische behandeling en onderzoek. Het is een uitgelezen kans de zorg voor patiรซnten te verbeteren.

1 maart 2014: Overdracht van onderneming De Tender en Forence naar Dimence Groep

FPC Oldenkotte (tbs-kliniek) heeft per 1 januari 2015 zijn deuren gesloten. Om goede zorg en behandeling te kunnen bieden, werden De Tender en Forence ondergebracht bij de Dimence Groep in de Stichting Transfore.

Samenhangende ketens

Vanaf 1 januari 2014 is Stichting Transfore onderdeel van de Dimence Groep. Er worden samenhangende ketens rond welzijn, de basis-ggz, de specialistische ggz en de forensische psychiatrie gevormd. Ook worden deskundigheid op het gebied van opleiding, onderzoek en innovatie gebundeld. Dit geldt ook voor de ondersteuning van de werkprocessen.