Collega's vertellen over hun werk bij Transfore

Transfore is dé instelling voor forensische GGZ in Oost-Nederland. We behandelen jaarlijks ruim 1500  mensen die grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen. We zijn een jonge organisatie (7 jaar) met een grote ambitie in duurzaamheid, ontwikkeling van mensen en digitale transformatie en zijn onderdeel van de Dimence Groep. We staan bekend om ons trajectdenken en bieden medewerkers veel mogelijkheden voor eigen initiatief.

Met 200 collega’s werken we volgens onze kernwaarden gastvrij, veiligheid en resultaatgerichtheid aan de psychische- en psychiatrische problematiek van patiënten. Dit door behandeling, begeleiding, ondersteuning en dagbesteding. Als het kan, betrekken we naasten en ketenpartners bij de behandeling. Op deze pagina vertellen collega’s over hoe zij invulling geven aan hun werk bij Transfore.  Kijk voor alle actuele vacatures op www.werkenbijtransfore.nl

Ik ben trots op ons team. Niet iedereen is gemaakt voor dit werk. Onze patiënten zijn spannend en kunnen toch wel dingen doen, waarbij je niet wilt dat dit in jouw tuin of op straat gebeurt. Zonder heldhaftig te willen klinken, medewerkers in de forensische zorg kiezen er wel bewust voor om de maatschappij een stukje te beschermen. En zetten zich actief in om mensen weer een stuk gezonder de maatschappij in te sturen. Daar ben ik enorm trots op.

Leon vertelt over zijn werk als #verpleegkundigspecialist bij het #forFACT Twente van Transfore. “Op deze ontzettend fijne werkplek liggen veel mogelijkheden voor een verpleegkundig specialist. In de uitvoering van de functie als regiebehandelaar / coach en ook als voortrekker om de functie van verpleegkundig specialist nog beter in kaart te brengen binnen het #forensischfact en in samenwerking met alle andere samenwerkingspartners. Daarnaast is de doelgroep heel fascinerend, maar zeker minder eng dan hoe de verhalen daar soms over gaan. De werkprocessen zijn zo ingericht dat er heel weinig excessen zijn.” Bekijk zijn vlog

Altijd al willen weten hoe een dag bij een forensisch (f)act team er uit ziet? Hedwig vertelt je er meer over in deze #vlog. Althans over hoe een dag er bij een forFACT team van Transfore er uit zou kunnen zien, want écht geen dag is hetzelfde. Dat is juist ook zo leuk.

Andere pluspunten zijn dat je zelf je agenda kunt indelen + dat je bij de patiënten thuis komt, zij openen hun deur letterlijk en figuurlijk voor jou. Kijk ook verder en kom werkenbijtransfore.nl #werkenindeforensischezorg

Fleur vertelt in deze vlog wat het werk als #GZpsycholoog / #regiebehandelaar bij het ForFACT van Transfore zo boeiend maakt,... en ze zoekt een collega! Vind je het net als Fleur leuk om plannen uit te zetten voor #forenische #patienten en samen met collega's en partners je hard maken voor goede zorg? Kom dan ook #werkenbijtransfore.

Een dubbelinterview met twee teamleiders van Transfore. Eén die al zijn hele werkzame leven in de forensische zorg werkt: Leon. En één die die net een half jaar werkzaam is bij Transfore: Astrid van Gelder. Waarom is het werk in de forensische zorg zo boeiend? Welke eigenschappen heb je nodig als teamleider? En wat maakt Transfore onderscheidend als organisatie en werkgever? Lees hier het gesprek tussen Astrid en Leon.

Collega Natasja legt uit hoe bij Transfore beeldende groepstherapie online gegeven wordt. Bekijk hier de video van de Nederlandse ggz. 

Ben jij benieuwd hoe onze collega Ragna Plomp als Gz-psycholoog haar werkzaamheden verricht tijdens coronatijd? Bekijk dan deze video! (Bron SPS-NIP)