Adviesraad Naasten

De Adviesraad heeft als doel om bij te dragen aan een optimale behandeling door ook naasten te betrekken. Voorzitter Pieter Venhuizen: “Wij proberen richting en duiding te geven, niet alleen aan naasten, maar ook aan het bestuur. We willen de naasten van patiënten bijstaan, er echt voor ze zijn. Zij hebben een hand nodig. Het is niet nodig dat zij het wiel opnieuw moeten uitvinden.” Het zogeheten ‘triadisch werken’ ziet hij als een ideaalbeeld. “Er moet niet alleen een lijntje zijn via de patiënt, maar ook van de hulpverlener naar de naaste en andersom. Dan zijn we op de goede weg.” Zie ook bijgaand artikel "Een hand uitsteken naar naasten". Wilt u meer weten over de adviesraad, ideeën doorgeven of aanmelden als lid? Mail dan naar naasten@transfore.nl.  U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief van de Adviesraad Naasten. 

Naastenbeleid

In het Naastenbeleid heeft Transfore aandacht voor het welbevinden van naasten en over de belangrijke rol die naasten hebben binnen het patiënttraject. Een behandeling bij Transfore, forensische zorg, is immers gericht op het voorkomen dat iemand opnieuw een delict pleegt. Contact tussen de patiënt en naasten helpt om minder snel terug te vallen en vermindert de kans op herhaling van strafbaar gedrag aanzienlijk. Het betrekken van u als naasten zien wij daarom als een onmisbaar onderdeel van het patiënttraject die Transfore voor ogen heeft. U kent de patiënt veel langer dan wij en kan informatie geven die waardevol is voor het aanbieden van de juiste behandeling. Wij werken daarom graag samen als partners in de zorg.

 

Hulporganisaties voor naasten

Nederland kent verschillende organisaties die gericht zijn op het informeren en ondersteunen van naasten. Ze bieden mogelijkheden om lotgenoten te ontmoeten of ervaringen te delen. Dat kan bijvoorbeeld online, telefonisch of tijdens een bijeenkomst. Een aantal bekende organisaties zijn:

Heeft u vragen over ons naastenbeleid? Neem contact met ons op via naasten@transfore.nl.