Doe mee aan het project Verlofhulp 2.1

De VerlofHulp app ondersteunt patiënten tijdens hun verloven. Op gezette tijden krijgt de patiënt vragen en stellingen voorgelegd over zijn/haar verlof. Afhankelijk van de antwoorden van de patiënt (aan de hand van een simpele scoringsmogelijkheid) geeft de app adviezen ter ondersteuning van een goed verloop van het verlof. Op verzoek van KFZ wordt deze app 6 maanden getest door forensisch psychiatrische voorzieningen met verschillende beveiligingsniveaus. U kunt uw organisatie hiervoor aanmelden

Naast de directe ondersteuningsfunctie voor de patiënt kunnen de ingevulde gegevens ook worden gebruikt voor de nabespreking van verloven. Tevens kunnen de gegevens van meerdere verloven samen interessante inzichten bieden in patronen van gedrag, gevoelens en gedachten. In bijgaande factsheet leest u meer over het project Verlofhulp 2.1.

Meld uw organisatie aan
VerlofHulp is ontwikkeld vanaf 2014 als call van Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ) om gebruik van technologie in de forensische praktijk te stimuleren. Op verzoek van KFZ start in 2020 een project, waarbij deze app 6 maanden wordt getest door forensisch psychiatrische voorzieningen met verschillende beveiligingsniveaus. Patiënten en staf ontvangen hiervoor een training van 2 uur. Evaluatie vindt gedurende en na de pilot plaats met een korte vragenlijst en een interview. Doe mee!

Wilt u uw organisatie aanmelden voor dit project of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Yvonne Bouman (y.bouman (@) transfore.nl / 0570-604455).