Zorg voor jezelf

Als naaste speel je een belangrijke rol in het herstel van een patiënt. Deze rol vraagt vaak veel van je, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Is jouw naaste in behandeling bij Transfore? Dan kunnen jou hierin ondersteunen via de:

  • e-module ‘Goed Ernaast’
  • gespreksgroep voor naasten van patiënten met seksueel grensoverschrijdend gedrag

 

E-module ‘Goed Ernaast’

Een e-module is een online training. Door in te loggen werk je in een veilige internetomgeving op jouw tempo en wanneer het jou uitkomt. De module bestaat uit verschillende hoofdstukken die sessies genoemd worden.

In 'Goed Ernaast' leer je:

  • vaardigheden om overbelasting te voorkomen.
  • anders om te gaan met jouw naaste en met de specifieke kenmerken van de forensische problematiek.
  • meer evenwicht te krijgen in de zorg voor de ander en de zorg voor jezelf. Soms is dit moeilijk te realiseren; de e-module richt zich daarom ook op de acceptatie hiervan.

Na het afronden van de module heb je inzicht gekregen in jouw situatie, valkuilen en krachten. Ook kun je meer balans houden in jouw draaglast en -kracht.

Inhoud

'Goed Ernaast' bestaat uit negen sessies die je in een vaste volgorde doorloopt. Het is mogelijk om de volgorde of het aantal sessies aan te passen. Wel kan het dan zijn dat enkele verwijzingen naar volgende of vorige sessies misschien niet meer kloppen.

In iedere sessie krijg je informatie, lees je ervaringen van anderen en ga je aan de slag met één of meer oefeningen. Belangrijke onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Draaglast en draagkracht
  • Communicatie
  • Grenzen aangeven
  • Zorgen voor jezelf
  • Negatieve denkpatronen

In de sessies staan filmpjes van de online begeleider en van ervaringsdeskundigen. Ook kun je in een paar sessies filmpjes bekijken waarin ervaringsdeskundigen met de besproken vaardigheden oefenen.

Aanmelden

Wil je de e-module 'Goed Ernaast' volgen? Dat kan gratis en vrijblijvend als jouw naaste bij ons in behandeling is. Stuur een e-mail naar e-health@transfore.nl voor het vragen van toegang. Vermeld in de mail dat je familie, vriend of collega bent van iemand die bij Transfore in behandeling is (je hoeft de naam van de patiënt NIET te vermelden). Wel vermeld je jouw eigen voor- en achternaam en het e-mailadres waaraan wij jouw account kunnen koppelen. Je ontvangt van ons een account en een instructie voor het gebruik van de e-module.

Meer informatie en contact

Wil je meer weten over de e-module ‘Goed Ernaast’? Neem dan contact met ons op via: 0570-604455 of naasten@transfore.nl.

Je volgt de module onbegeleid. Dit heeft te maken met de afwezigheid van een behandelrelatie en financiering van zorg.

Let op: de e-module 'Goed Ernaast' van Transfore is geen behandeling. De rechten en plichten die een behandelaar en een patiënt ten opzichte van elkaar hebben, gelden dus niet. Wij benadrukken dit om geen verwachtingen te wekken die we niet waar kunnen maken. Alleen op deze manier kunnen we de e-module kosteloos aanbieden.