Update Informatie over coronavirus

Update 17-03-20 - Belangrijk om te weten: kom niet naar onze poliklinieken. Alle zorg gaat door, maar vooral op afstand.

Wat betekenen de coronamaatregelen voor jou? 

  • Kom niet naar onze poliklinieken;
  • Alle zorg gaat door, maar zoveel mogelijk op afstand (bellen, videobellen);
  • Stel bezoek aan patiënten in onze klinieken zoveel mogelijk uit;
  • De restaurants op onze locaties zijn gesloten;
  • De maaltijdvoorziening voor patiënten op de afdeling is gegarandeerd; 
  • De Werk Leer Centra in Deventer, Almelo en Lettele zijn tot 6 april gesloten;
  • Alle evenementen die de komende periode gepland waren, zijn geannuleerd of afgelast;
  • Kom je toch op een van onze locaties, dan schudden we geen handen; 
  • Was overal goed je handen. Gebruik daarbij de tips uit het hygiëneprotocol.

Update 16 maart 2020

Kom niet naar de poliklinieken 

Oproep aan al onze patiënten: kom niet naar de poliklinieken. Onze behandelaren nemen contact met jou op hoe we jouw zorg (anders) gaan vormgeven. De behandelaren leveren deze zorg nu met name op afstand, dus via videobellen zoals via Minddistrict, gewoon bellen, chatten. We hopen op je begrip voor deze situatie. Mocht je vragen hebben, bel dan je behandelaar of locatie waar je behandeld wordt. Lees hier meer over videobellen en over het instellen van videobellen

Restaurants Dimence Groep gesloten
Zondag 15 maart heeft het kabinet besloten alle horecagelegenheden in Nederland per direct te sluiten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hierop heeft de Dimence Groep besloten ook haar restaurants vanaf vandaag te sluiten. De cateringvoorzieningen en de vergaderzalen van de Steerne, Medisch centrum en Pinel zijn ook gesloten. 

Dit betekent dat patiënten, medewerkers en bezoekers niet meer kunnen eten in een restaurant of eten kunnen ophalen uit een restaurant. De maaltijdvoorziening voor patiënten op de afdeling is gegarandeerd. 

Het gaat om de volgende restaurants:
•    Rielerenk (Deventer)
•    De Steerne (Deventer)
•    Burgemeester Roelenweg (Zwolle)
•    Eerdelaan (Zwolle)
•    Westerdok (Almelo)
•    Pikeursbaan (Deventer)

Naar aanleiding van de laatste richtlijnen van het RIVM hebben we onze maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan uitgebreid. Voorop staat dat we onze cliënten zo goed mogelijk blijven helpen, op een manier die voor hen en onze medewerkers vertrouwd en veilig is.

Update 15 maart 2020

Je behandeling gaat door, maar soms net even anders dan normaal

Vooralsnog gaat alle zorg door. De behandelaren leveren deze zorg nu met name op afstand, dus via videobellen zoals via Minddistrict, gewoon bellen, chatten. Daar waar het niet anders kan (klinische zorg, intensieve thuis zorg etc.) leveren we gewoon zorg via face-to-face contact. Lees hier meer over videobellen en over het instellen van videobellen.

We denken na over creatieve oplossingen om onze cliënten te kunnen blijven helpen. Dat vinden wij erg belangrijk. Dit kan betekenen dat een gesprek met een behandelaar iets anders verloopt dan je gewend bent. We hopen op je begrip voor deze situatie, hoewel dat misschien lastig voor je is. Mocht je vragen hebben, bel dan je behandelaar of locatie waar je behandeld wordt. Jullie kunnen samen bespreken wat de beste oplossing is voor jou in deze situatie

Update 13 maart 2020

Je afspraak kan gewoon doorgaan als je gezond bent, maar videobellen kan ook (-> zie aanpassing 15 maart, we bieden zorg op afstand)
De afspraak die je met je behandelaar hebt kan alleen doorgaan als je gezond bent. Met gezond bedoelen we, dat je niet verkouden bent, niet hoest en geen koorts hebt. Mocht je je niet zo fit voelen of je wilt niet reizen, dan kunnen we je nog steeds helpen! Je kan videobellen met je behandelaar of de afspraak telefonisch houden. We denken met je mee, dus stel je vragen gerust wanneer je twijfels hebt. Neem contact op met je behandelaar. Lees hier meer over videobellen.

Bezoek voor cliënten in klinieken
Het RIVM adviseert om bezoek aan kwetsbare groepen (ouderen, zieken, mensen met een verminderde weerstand) voorlopig uit te stellen. Wij realiseren ons dat regelmatig bezoek ontvangen heel goed voor cliënten is, maar we kiezen op dit moment voor zo min mogelijk fysiek bezoek aan cliënten in klinieken.
Afdelingen waar bepaalde doelgroepen verblijven, zoals ouderen, kunnen strengere richtlijnen hanteren en afdelingen waar andere doelgroepen verblijven kunnen de richtlijnen juist verruimen. Kies zoveel mogelijk voor een andere manier van contact houden, die op dit moment beter en veiliger is voor iedereen. Bijvoorbeeld door een kaartje te sturen, te bellen of online contact te houden. Neem contact op met de locatie waar degene die je wilt bezoeken verblijft voor de actuele richtlijnen.

Voor alle afdelingen en locaties geldt:
- Ben je verkouden, hoest of nies je of heb je koorts. Kom dan voorlopig niet op bezoek;
- Neem geen jonge kinderen mee op bezoek;
- Kom met maximaal 1 of 2 bezoekers tegelijk;

-> Denk goed na of je het zelf verstandig vindt om op dit moment een bezoek te brengen aan je naaste. Misschien is een andere manier van contact houden nu beter en veiliger voor iedereen.

Zo blijf je op de hoogte van de actuele informatie rondom het virus
Voor actuele informatie over het coronavirus, zie de website van het RIVM (www.rivm.nl).
U kunt voor vragen ook contact opnemen met het speciale informatienummer van de overheid: 0800-1351.

-------

Bericht 09-03-20 - Informatie over aanpak Dimence Groep Coronavirus 

De media staan bol van de berichten over het Coronavirus. We begrijpen dan ook heel goed, dat je misschien vragen hebt. Daarom informeren we je in dit bericht over onze aanpak.

We volgen de adviezen en richtlijn van het RIVM
Wanneer er sprake is van een besmettelijke ziekte, volgen wij altijd de adviezen en richtlijnen van het RIVM. We werken nauw samen met het RIVM, de GGD en onze partners. We volgen de ontwikkelingen rondom het virus op de voet. Mocht er reden zijn om onze aanpak aan te passen, dan lees je dat op onze website.

Alle afspraken gaan gewoon door
Alle geplande afspraken die je hebt met je behandelaar gaan gewoon door. Als het advies van het RIVM aangepast wordt, houden we je hiervan op de hoogte.

Voor de zekerheid: voorlopig geen handen schudden
De enige maatregel die we nu nemen, is dat we elkaar voorlopig geen hand geven. Je behandelaar begroet je dus zonder je een hand te geven. Dit doen we uit voorzorg om zo te voorkomen dat het virus zich mogelijk verspreidt. Door het met elkaar af te spreken, zorgen we ervoor dat het voor iedereen duidelijk is.

Goede voorbereiding voor wanneer het virus zich landelijk verspreid
Wij hebben ons goed voorbereid op de gevolgen wanneer het coronavirus zich landelijk verspreidt. Onze medewerkers krijgen informatie en instructies over hoe ze moeten handelen. Ze volgen hierbij de richtlijnen en zijn extra alert op signalen. De veiligheid van onze cliënten en medewerkers staat voorop.

Zo blijf je op de hoogte van de actuele informatie rondom het virus
Voor actuele informatie over het coronavirus, zie de website van het RIVM (www.rivm.nl).
U kunt voor vragen ook contact opnemen met het speciale informatienummer van de overheid: 0800-1351.