Transfore lanceert de Trajectpuzzel

Tijdens het symposium heeft Transfore de Trajectpuzzel geintroduceerd. De Trajectpuzzel is een bordpuzzel of webapp waarmee je samen met de patient het behandeltraject in beeld kunt brengen. 

Transfore vindt het belangrijk dat patiënten zelf de regie kunnen nemen over hun behandeling en een veilige toekomst. Het samen leggen van de Trajectpuzzel helpt daarbij. Dit maakt het trajectplan voor de patiënt overzichtelijk en concreet. Na de introductie werd meteen een eerste trajectpuzzel gelegd door patient Hatice en behandelaar Leon. 

Transfore staat bekend om het trajectdenken, individuele patiënttrajecten met het einddoel voor ogen. Dit houdt in dat alle onderdelen van het trajectplan naadloos op elkaar aansluiten, net als bij een honingraat. Het leggen van een trajectpuzzel geeft een patiënt een duidelijk overzicht van zijn individuele patiënttraject. Wat is het einddoel voor ogen? Welke stappen zijn daarvoor nodig? Wie is en wordt hierbij betrokken? Met dit visuele inzicht in hun traject weten patiënten waar ze aan toe zijn en kunnen ze zelf de regie nemen over hun behandeling en een veilige toekomst.

Kenmerken van de trajectpuzzel zijn:

  • De Trajectpuzzel wordt rondom de patiënt gebouwd
  • Er is geen vaste volgorde, begin of eindpunt
  • In gesprek met patiënt wordt het netwerk in beeld gebracht
  • De trajectpuzzel is dynamisch, er kan geschoven en gewijzigd worden
  • Resultaat is een visuele weergave van betrokkenen in behandeltraject

Zet de Trajectpuzzel zelf ook in
Ook andere (forensische) zorgorganisaties kunnen via www.trajectpuzzel.nl kosteloos de mini webapplicatie van de Trajectpuzzel van Transfore gebruiken. Op deze website vind je ook een handleiding en een how-to video. Het is ook mogelijk om de Trajectpuzzel in eigen huisstijl te bestellen. Transfore heeft de Trajectpuzzel ontwikkeld samen met IMAGEN ontwerp & communicatie.