Ondersteuning voor jou

Je bent naaste van een patiënt die forensische zorg nodig heeft. Dat is ingrijpend voor de patiënt, maar zeker ook voor jou en anderen uit zijn of haar directe omgeving. Hoe je hier zo goed mogelijk mee omgaat en wat je daarvoor nodig hebt, is voor ieder anders. Heb jij daarbij ondersteuning nodig, dan is het goed te weten dat die er is.

Misschien heb je vragen over de behandeling of over de rol die jij kunt spelen tijdens en na het herstel. Of wil je je ervaringen delen met lotgenoten. Sommige naasten willen hun eigen kennis en ervaring graag inzetten om anderen te helpen. Over deze en andere mogelijkheden lees je hier meer.

Wie zijn naasten?

Een naaste is iemand die dicht in de buurt staat van de patiënt. Naast de partner, kinderen en andere familie, kunnen dit bijvoorbeeld ook vrienden, buren en collega’s zijn. 

Naastenbeleid

Het contact met naasten is belangrijk voor de behandeling en het herstel van onze patiënten. We betrekken naasten dan ook zoveel mogelijk gedurende de hele behandelperiode. Hoe we dit vormgeven lees je in het document Naastenbeleid Transfore. Centraal hierin staat het welbevinden van jou als naaste.

Heb je vragen over ons naastenbeleid of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via naasten@transfore.nl.