Nieuws

15 mei 2019

Deze week is bekend gemaakt welke professionals gaan deelnemen aan het Levensloopteam van de proeftuin ketenveldnorm levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg Overijssel. Nog deze week komt het Levensloopteam voor het eerst bij elkaar. 

Het Levensloopteam bestaat uit 4 forensische agogen, 2 maatschappelijke werkers, 2 interne... Lees meer

18 maart 2019

Overijssel is in 2019 één van de vier regionale proeftuinen voor de ketenveldnorm Levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg. Doel van de ketenveldnorm is het realiseren van  passend zorgaanbod voor patiënten met (potentieel) gevaarlijk en overlastgevend gedrag, mede veroorzaakt door een psychische stoornis en/of LVB. De proeftuin is... Lees meer

1 maart 2019

Sinds 1 maart 2019 bestaat Transfore officieel 5 jaar. Transfore is in die jaren uitgegroeid naar een verzameling afdelingen (waarvan sommigen een langere en anderen een kortere geschiedenis hebben dan vijf jaar), die inmiddels een goede samenhang vertonen en naar buiten toe een eenduidig beeld laten zien. In de afgelopen jaren is het gelukt om... Lees meer

3 december 2018

De forensische (F)ACT-teams van Transfore ontvingen onlangs het keurmerk Forensisch Flexible ACT en een certificaat van het CCAF. Met dit keurmerk krijgen patiënten en hun naasten meer inzicht in de kwaliteit van zorg.

Beter resultaat

Onze gecertificeerde teams voldoen aan de kwaliteitscriteria voor het leveren... Lees meer

30 oktober 2018
Wat kun je met Virtual Reality (VR) in de forensische zorg? En wat is het eigenlijk? Ontdek het en praat hierover mee tijdens het Transfore Draait Door University-college op 22 november a.s. in Zwolle.
 
Jouw beeld van VR
Zet een VR-bril op en het is alsof je met dolfijnen zwemt, in de... Lees meer
30 juli 2018

Als naastbetrokkenen van een patiënt (zoals familie, partner, vriend(in) of buurman) speel je wellicht een belangrijke rol in zijn of haar leven. Mogelijk heb je daarom behoefte aan informatie en ondersteuning tijdens het behandelproces van jouw naaste.

Lijkt het je interessant om kritisch met ons mee te denken en om ons advies te geven... Lees meer

4 juni 2018

Patiënten van Stichting Transfore kunnen sinds 1 juni jl. hun dossier digitaal inzien via MijnTransfore. Hier vinden zij hun gespreksverslagen en behandelplan. Ook informatie van verwijzers is zichtbaar.

 

Beveiligde website

MijnTransfore is een beveiligde website. Via een persoonlijke inlog en sms-... Lees meer

28 mei 2018

Een journalist, patiënt en buurtbewoner. Hoe denken zij over de FGGZ? En welk beeld heb jij? Ontdek het tijdens het Transfore Draait Door University-college op 7 juni a.s. en ga met ons in gesprek.

Interactief college
Een journalist is alleen op zoek naar sensatieverhalen. De politie wil alleen bekeuren. Ieder heeft... Lees meer

27 februari 2018

De toegevoegde waarde van virtual reality (VR) in de (forensische) geestelijke gezondheidzorg wordt steeds duidelijker. Maar hoe kan VR de huidige behandelingen verder verbeteren? En hoe ziet de ‘ideale’ VR-toepassing eruit om die waarde zoveel mogelijk te optimaliseren? Stichting Transfore onderzoekt dit samen met de Universiteit Twente op een... Lees meer

2 februari 2018
Op 23 januari jl. nam Transfore deel aan de 10e editie van het Festival Forensische Zorg in Maarssen. Er was veel belangstelling voor de presentatie over de pilot 'Hoog Risico Patiënten'. Ook onze stands werden druk bezocht. 

 

 
Bij de stands ging ons team van medewerkers, patiënten en samenwerkingspartners in... Lees meer